Virtuele server en Domein vragen !

Wat is een virtuele server ?

Een virtuele server is een service die het mogelijk maakt een eigen webserver te hebben naar de rest van het Internet, terwijl in werkelijkheid onze server wordt gebruikt. Dit kan voordelig zijn voor bedrijven die geen geld willen uitgeven aan een dure server met personeel en een vaste internetverbinding. Onze virtuele server ontziet U van onderhoud en aanschaf van dure hardware/software en man-uren. Toch zorgt onze service voor een professioneel aanblik van Uw website voor Uw bedrijf. Omdat de server bij ons staat wordt het ook wel een virtuele server genoemd. Met onze virtuele servers zullen anderen Uw pagina's bekijken via Uw eigen domein naam UwBedrijf.com of www.UwBedrijf.com (beide werken)

U krijgt Uw email als: gebruikernaam@UwBedrijf.com


Hoe lang duurt het voordat Web For Rent een account heeft aangemaakt ?

In de meeste gevallen zal W4R Uw account binnen 24 uur (werkdagen) na Uw order opgezet hebben. U ontvangt het IP-adres zodat U kunt beginnen met uploaden en testen van Uw bestanden. Ondertussen wordt de aanvraag van Uw domein-naam verwerkt. Dit duurt wat langer en wordt verzorgd door InterNic (normaal 1 tot 4 werkdagen) of de Nederlandse domeinregistratie (normaal 3 tot 6 dagen).


Kan ik achteraf upgraden naar een ander account ?

Ja, het is altijd mogelijk om uit te breiden naar een groter account. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.


Mag ik mijn server weer doorverhuren?

Ja, U kunt Uw server weer doorverhuren aan andere bedrijven of instellingen. Deze bedrijven zouden dan als www.UwBedrijf.com/AnderBedrijf te vinden zijn. U kunt dan bovendien een van Uw Email-accounts op laten zetten als een FTP-account op de AnderBedrijf-directory zodat deze zijn eigen files kan aanpassen.


Wat is een domein naam?

Elke organisatie verbonden met het internet, heeft 2 delen informatie nodig voor de rest van het Internet zo dat informatie kan worden uitgewisseld

Een IP adres zoals: 206.206.306.306 en een domein naam in de Domain Name Service (DNS) hierachie.

De eerste is te vergelijken met een telefoonnummer. De tweede met een naam. Het is veel makkelijker een naam te onthouden dan een telefoonnummer. Dus, om duidelijk herkenbaar te zijn op het Internet heeft U een IP adres voor computers (computers werken alleen met cijfers) maar ook een domein naam nodig.

De DNS benaming hierarchie is een boomstructuur met een stijgende autoriteit. Elk domein representeert een bepaalde tak van de hierarchie en wordt beheerd bij een instantie. De wortel van deze boom is "." (dot) en daaronder zijn de top-level domeinen.

De onderstaande voorbeelden van top-level domeinen zijn in principe voor Amerikaanse instanties maar kunnen ook door W4R aangevraagd worden. W4R kan ook voor U verschillende buitenlandse domein-namen aanvragen, zoals: .de, .mx, .cr, .br etc... De Nederlandse domeinregistratie is anders geregeld. Hiervoor moet U een aanvraag en een vrijwaring invullen en deze samen met een copy KvK aanleveren. De domein naam moet vermeld staan in de KvK als bedrijfsnaam of merk naam.

Normale US Top level Domeinen

COM           CommerciŽle bedrijven
EDU           Educatieve Instituten
GOV           Overheids instellingen
MIL           Militaire instellingen
NET           Netwerk Providers

Dus, als U eenmaal weet tot welke top-level categorie U hoort (bijv: .com), kunt U een of meerdere second level domein namen aanvragen voor Uw organisatie. Een voorbeeld hiervoor is onze domein-naam: W4R.COM .

Om Uw domein naam aan te vragen moet U bovendien 2 name servers voor de DNS hebben. Dit betekent dat personen en instellingen zonder vaste internetverbinding hun heil moeten zoeken bij een service provider als W4R. Wij hebben voor U de juiste name servers.


Heb ik een domein naam nodig ?

Nee, U heeft geen domein naam nodig. U kunt werken met een account onder alleen Uw IP adres of onder een andere domein naam (bijv. www.w4r.com/UwBedrijf) (budget 1). Dit is een goede manier om alles te leren en U kunt altijd upgraden naar een compleet eigen server. Het nadeel is echter dat Uw email waarschijnlijk niet werkt met alleen een IP adres!


Hoe controleer ik een domein naam ?

Het best kunt U zoeken in de Whois database van Internic op:

http://rs.internic.net/cgi-bin/whois

of bij de Nederlandse domeinregistratie:

http://www.domain-registry.nl


Kan ik meerdere domein namen registreren?

Ja, er zijn meer bedrijven die meerdere domein namen hebben.


Wat is een Parked Domein?

Een parked domein is gewoon een tweede domein naam die verwijst naar hetzelfde IP adres als een andere domein naam. Als U de parked domein naam gebruikt krijgt U dezelfde pagina als met Uw normale domein naam.

U kunt geen parked domein laten verwijzen naar een subdirectory van Uw server.


Kan ik zelf een domein naam aanvragen ?

Ja, er is niemand die U kan verbieden een domein aan te vragen. Zolang U maar van te voren een account heeft op 2 Name Servers, en de regels van Internic/ Nederlandse domeinregistratie zeer precies volgt. De aanvraag voor een .NL domeinnaam kan echter alleen via een daartoe aangesloten dealer zoals W4R.


Is het www-gedeelte onderdeel van mijn domein naam?

Nee, het www in www.w4r.com is geen deel van de domein naam. In dit geval is w4r.com de domein naam. Het www is de configuratie-naam voor een computer die alleen web-pagina's afhandelt. Met een server van W4R kunt U zowel www.UwBedrijf.com als UwBedrijf.com gebruiken

Andere domein naam richtlijnen zijn:

Voor second-level domein namen onder COM, ORG, NET, EDU, GOV
De totale lengte van de tweedelige naam (bijv: w4r.com) mag maximaal 24 karakters bedragen. De enige karakters in domein namen zijn letters, cijfers en het minteken (-). Een domein naam kan niet beginnen of eindigen met een punt.


Ik heb ergens anders al een domein naam, kan ik die overzetten naar W4R ?

Ja

We helpen U graag met het verplaatsen van Uw domein naar onze server. Verhuizing van een .com/.net domein is gratis. Wij regelen de verhuisformulieren waarna de systeembeheerders dit moeten bevestigen. Na bevestiging wordt het domein overgezet.
Om een .NL domein over te zetten moet U Uw service provider inlichten, waarna wij de verhuizing regelen. De kosten hiervoor zijn eenmalig f 45,-.


Bezit ik een door W4R aangevraagde domein naam

Ja,

zolang de naam geen inbreuk maakt op de rechten van anderen of legale recht om deze naam te voeren. U moet bovendien de verantwoording van de juiste gegevens, betalingen enz. dragen.


Kan ik de Internic gegevens veranderen of doet W4R dat voor mij ?

Alleen de 'Administrative Contact' van een geregistreerde domein naam mag veranderingen aanbrengen. Als W4R Uw administratieve contact is dan doen wij dat gratis voor U.


Terug naar de FAQ

©'00 Internetional Internet Services
Lid van het Holland HyperBanner Netwerk
Lid van het Holland HyperBanner Netwerk